Vital-Formula-99®

Nu ook verkrijgbaar bij Kaasboerderij De Ruurhoeve


Wat is Vital Formula 99®?

Vital Formula 99® is een uniek product; uniek van samenstelling; uniek op de markt van gezondheidsproducten en……werkt op het niveau van de lichaamscellen dus aan de basis van ons immuunsysteem. Vital Formula 99® is een oplospoeder voor het aanmaken van een vloeistof (water of frisdrank naar keuze) als voedingssupplement met: vezelstoffen, vitamines, enzymen, Q10, aminozuren, secundaire plantenstoffen, kruiden, algen, specerijen, fruit, groenten, anti-oxidanten, sporenelementen, mineralen en vetzuren.

Heb je voedingssupplementen nodig?

Ja. In deze moderne tijd krijgen we nauwelijks binnen wat ons lichaam nodig heeft. Onze bodem is uitgeloogd door onze moderne landbouw, want onze landbouw zorgt voor kwantiteit en geen kwaliteit. In april 1995 ontving het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport een rapport getiteld: “Tekorten in de Nederlandse voeding”. Met één van de voornaamste conclusies: “Vrijwel de gehele Nederlandse bevolking kampt met kleine of grotere tekorten in de voeding aan essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen. Deze tekorten zullen onvermijdelijk leiden tot ernstige gezondheidsproblemen”. 

Nu 22 jaar later blijkt het dan zover te zijn. Recent werd bekend dat door de agressieve wijze van mest injecteren in onze landbouwgrond de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in de zogeheten vollegronds groenten in de afgelopen twintig jaar met meer dan vijftig procent is teruggelopen.

Momenteel beveelt de World Health Organization (WHO) aan om voor het behoud van een sterk immuunsysteem dagelijks vijf  porties groenten en fruit te eten. Voedingswetenschappers, gezondheidsorganisaties en in het bijzonder het “World Cancer  Research Fund” bevelen sterk aan, om de volgende soorten biologische groenten en fruit te eten: Appel, Sinasappel, Ananas, Perzik, Bosbessen, Papaya, Dadels, Pruimen, Wortels, Peterselie, Rode bieten, Broccoli, Groene kool, kool en spinazie. Deze voedingsmiddelen bevatten de dagelijks benodigde vitaminen, mineralen en anti-oxidanten ter vernietiging van vrije radicalen. De realiteit toont echter dat de Europeanen in meerderheid deze aanbevelingen niet opvolgen omdat dit niet praktisch is, te lastig en ook te duur.

Uit een Consumentenbond onderzoek blijkt dat onze groente nauwelijks nog een nuttige stof als selenium bevat. De gemiddelde Nederlander heeft een gebrek aan zink, ijzer, selenium, koper en magnesium en heeft een fors tekort aan Vitamine A. In veel groenten zit tegenwoordig geen Vitamine C meer. Dan hebben we het over volle grond teelt zoals bloemkool, wortelen en andijvie zo waarschuwt de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu. Zie De Telegraaf van 16 april 2008: “Vitaminen weg uit groenten”. Kort daarop werd gemeld in het Algemeen Dagblad van 21 juni 2008, dat verse groenten slechter van kwaliteit is geworden.


Uw voeding dient evenwichtig en gevarieerd te zijn en in het ideale geval uit vijf tot negen fruit- en groentemaaltijden te bestaan. Vital Formula 99 past ideaal in een bewust voedingspatroon. Het werkt darm stimulerend door het hoge gehalte aan vezels. Vital Formula 99 bevat belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen. En het ondersteunt het immuunsysteem van het menselijke organisme, gebaseerd op voeding fysiologische aspecten, doordat er zeer veel verschillende stoffen tegelijkertijd in slechts één drank voor het lichaam ter beschikking worden gesteld, als een 100% uitgebalanceerd voedingssupplement.


Klik hier om er achter te komen hoe Vital99 ook u kan helpen.


Bestellen kan eenvoudig via onderstaande formulier: