Gebruikerservaringen:

Op deze pagina vindt u gebruikerservaringen die zo 'speciaal' zijn dat ze 'n aparte vermelding verdienen. Reden hiervoor is dat er altijd een link is naar het niet meer hoeven gebruiken van reguliere cholesterolverlagers of het niet hoeven gebruiken hiervan.


Speciale vermelding 1:

Mevr. A. van N te A: Mijn werkgever had op een beurs kennis gemaakt met Cholfitty. Toen ik dus vertelde dat ik een verhoogd  cholesterol had en dit op wilde gaan lossen met voeding gaf hij mij de tip Cholfitty te proberen.

Mijn situatie: Ik ben een vrouw van 52 jaar met een verhoogd Cholesterol (vermoedelijk erfelijk). Mijn totale cholesterol was 9. Aangezien ik een beetje een afkeer heb van medicijnen wilde ik gaan proberen met voeding dit naar beneden te krijgen. Ik ben op mijn eigen verzoek door verwezen naar een diëtiste. Zij heeft mijn eetgewoontes in kaart gebracht en een dieet voor gesteld. Ze vertelde er wel bij dat het me vermoedelijk niet zou lukken het cholesterol gehalte dusdanig te verminderen dat ik zonder medicijnen zou kunnen.

Aangezien ik een grote kaaseter was en nog ben, raadde zij Kees kaas aan, ik heb het geprobeerd maar vond dit echt niet lekker. Dus ik kwam uit bij Cholfitty en deze kaas vond ik wel lekker.

Ik eet nu elke dag Cholfitty-kaas op mijn boterham (4 boterhammen/2 plakjes per dag) dit al ongeveer sinds december 2017. Begin mei 2018 was het zover ik ging geprikt worden op mijn cholesterol. Verbazing bij de doktersassistente hoe het mogelijk was dat ik dit bereikt had zonder medicijnen......mijn cholesterol stond op 6 ....... 3 punten gezakt! Omdat mijn goede vetten ook heel hoog zijn hoef ik geen medicijnen te slikken. Ik ben er van overtuigd dat dit resultaat mede door Cholfitty komt. Enne ik ga lekker zo door.... BEDANKT!!!


Speciale vermelding 2:

Dhr. J. ten K te A:  Mijn situatie: Begin mei 2018 benaderde ik Dhr. John Verhiel van het Centrum voor Preventieve Geneeskunde met de vraag of ik mogelijk van mijn medicijnen voor te hoge cholesterolwaarden (Atorvastatine) zou kunnen afkomen door Cholfitty-kaas te gaan gebruiken. Hij gaf aan dat dit mogelijk zou zijn maar niet met gelijktijdig medicijngebruik. Hij stelde daarom voor een afbouwschema te maken. Aldus geschiedde.


Cholesterol referentiewaarden:

Totaal cholesterol: <6,50  HDL: <0,90   LDL: < 4,40   Tryglyceriden: 0,60-2,20 en Ratio: <4,00-5,00

Mijn cholesterol waarden op 13 april 2018: (Met medicijngebruik/dus 'gemaskeerd')

Totaal cholesterol: 4,10   HDL: 1,30   LDL: 2,40   Tryglyceriden: 0,68 en Ratio 3,20

Na een afbouwschema van 6 weken en gelijktijdig gebruik van dagelijks 70 gram Cholfitty-kaas:

Totaal cholesterol: 5,40   HDL: 1,40   LDL: 3,70   Tryglyceriden: 1,08 en Ratio: 3,90


Dhr. Verhiel gaf in een mail het volgende aan:

Beste J. Je ziet dat de nieuwe waarden allemaal ruim binnen de referentienormen liggen. Voedings/cholfitty-advies is vanaf nu dagelijks 20 gram Cholfitty-kaas en over 3 maanden nogmaals de waarden laten meten. Ik ben benieuwd.

 

Als antwoord gaf ik hier op:

Dank voor de beschouwing. Punt is natuurlijk dat de waarden - 'gemaskeerd' met medicijnen of niet -  wel aan het stijgen zijn (en statines werken nog een tijdje na). 20 gram Cholfitty per dag preventief lijkt me daarom wel erg weinig. Ik denk dat ik sowieso levenslang veroordeeld ben tot 70 gram curatief. Voorwaar geen straf, overigens!

Ik heb nu met de huisarts besproken dat ik nog even wil doorgaan met het experiment, om het na-ebben van de statines af te wachten. Ik wil het LDL uiteindelijk zelf wel graag onder de 2,50 houden namelijk. Ik houd je op de hoogte.

 


 

Heeft u ook een gebruikerservaring die een speciale vermelding waard is: